Open Design Workshop Social Media Week

Op donderdag 3 februari en vrijdag 4 februari heeft in Berlijn in het kader van de Social Media Week (parallel aan de transmediale.10) de Open Design Workshop plaatsgevonden. Van Fablab was Bas van Abel aanwezig. Samen met Ronen Kadushin (Open Design), Jay Cousins (Upcycling), Philip Steffan (Bausteln), Arne Hendriks (Platform 21), Erik Nap (Waag Society), Martin Bauer (Lasern Lasern) en Michelle Thorne (Creative Commons) hebben zij zo’n 15 man begeleid in het toepassen van Open Design.

Delivered in Beta from KS12 on Vimeo.

De deelnemers kregen de opdracht om in twee dagen met behulp van verschillende technieken (o.a. Lasercutter, Makerbot, Arduino, Bioplastics) een ontwerp te maken voor een afsluitend diner met als thema “food interfaces”. Het eten als medium en toegang tot sociale interactie. Zo is er een” Twitter cook therapy”, een “strings attached table” en een drank doolhof ontworpen.

Geheel in de gedachte van open design zullen een aantal van de ontwerpen worden geplaatst op instructables.com en unlimiteddesign.nl, zodat iedereen zijn eigen exemplaar kan maken. Later meer…

See original: Anu's shared items in Google Reader Open Design Workshop Social Media Week